Acest ghid detaliază ce trebuie făcut după conectarea interfeţei xcarlink. Aşadar, dacă aţi conectat interfaţa şi aţi încercat să ascultaţi fişiere mp3 de pe stick-ul USB dar interfaţa nu răspunde încă la comenzile Dvs., nu intraţi în panică! Trebuie să mai faceţi încă un pas foarte simplu dar esenţial pentru ca interfaţa să funcţioneze perfect.

Organizarea fişierelor audio pe stick-ul USB

În primul rând, interfaţa poate interpreta doar fişiere în format MP3 (cu bitrates acceptate între 30 şi 320, cu cât este bitrate-ul mai mare, cu atât calitatea sunetului este mai bună). Aceste fişiere trebuie să fie organizate pe stick-ul USB în directoare denumite CD01, CD02 etc. Este foarte important să respectaţi exact această formă de denumire a directoarelor (atenţie - CD trebuie scris cu majuscule). Numărul maxim de directoare pe care aveţi voie să le creaţi pe stick este limitat de tipul maşinii/radioului (ex: pt. VW puteţi crea doar 6 directoare - de la CD01 la CD06 - deşi multe radio-uri pot citi chiar şi până la 12 directoare - vedeţi mai jos pentru detalii; pt. mazda 6 puteţi creea 10 directoare).

Este recomandat ca înainte de toate memoria USB să fie formatată pe FAT sau FAT32 şi de asemenea este recomandat să utilizaţi stick-uri USB de calitate. Memoriile de calitate inferioară pot crea probleme de organizare a directoarelor şi fişierelor, asta pe lângă o rată de transfer scăzută sau variabilă, ceea ce evident ar putea duce la întreruperi în timpul ascultării.

Calitatea sunetului depinde şi de bitrate-ul fişierului mp3, aşa că este recomandat să puneţi pe disc fişiere cu bitrate cât mai mare dacă doriţi un sunet de calitate.

În imaginea de mai jos aveţi un exemplu de structură de directoare corectă:

Numărul maxim de fişiere mp3 pe care le puteţi pune în directoarele create este limitat doar de capacitatea de stocare a stick-ului USB, dar unitatea va putea afişa maxim 99 de fişiere din fiecare director.

Utilizarea interfeţei

După ce aţi instalat (conectat) interfaţa xcarlink şi aveţi ataşat un stick USB oragnizat corect (după instrucţiunile de mai sus) puteţi asculta melodiile mp3.

Apăsaţi de două ori butonul CD sau utilizaţi butonul MODE de pe volan pentru a accesa interfaţa xcarlink. Dacă stick-ul cu melodii este ataşat, va începe automat redarea fişierelor audio. Melodiile pot fi schimbate utilizând comenzile de pe volan sau de pe radio.

Folderele (CD01, CD02 ...) ţin loc de discuri (CD-uri). Aşadar veţi alege alte directoare exact cum aţi alege alt CD în CD-changer. Redarea melodiilor începe cu primul folder, CD01, iar dacă apăsaţi DISC+/- (sau numerele 1, 2, ... 12 pentru unele maşini) veţi putea schimba directorul cu melodii.

* Multe radio-uri RCD300 pot citi 12 directoare în loc de 6. Pentru a avea acces la directorul CD07 trebuie să apăsaţi mai întâi tasta SCAN şi apoi imediat tasta pt. CD01 timp de 2 secunde. După aceasta va apărea pe afişaj 07 timp de câteva secunde şi va începe redarea melodiilor din directorul CD07. Pentru restul de directoare de la CD08 la CD12 este suficient să apăsaţi consecutiv SCAN şi numărul directorului.

Afişajul radio va reda cu acurateţe informaţiile piesei curente (la dispozitivele care suportă această funcţie ) .

Butonul Random poate fi utilizat dacă doriţi să ascultaţi melodii luate într-o ordine oarecare (aleatorie).

Dacă aveţi un cablu conectat în mufa 3.5mm stereo a adaptorului, xcarlink-ul va opri redarea melodiilor de pe stick.

Afişajul LCD va arăta EX1:1 sau CD1:00 dacă xcarlink-ul este selectat şi stick-ul USB ataşat acestuia. Dacă nu există nici un stick ataşat sau dacă sunt probleme la citirea stick-ului, afişajul va arăta EX8:88 sau CD06:88. Dacă structura de directoare nu este corectă (vezi mai sus), atunci afişajul va arăta NO DISC.